Interaktyvūs menai ir technologijos: naujas festivalis klaipėdoje

Klaipėda, vienas iš svarbiausių Lietuvos uostamiesčių, šią vasarą taps interaktyvių menų ir technologijų centru. Naujas festivalis, pavadintas „Interaktyvi Klaipėda“, pritrauks menininkus ir technologijų entuziastus iš visos Lietuvos ir užsienio.

Festivalio programa: įvairiapusiškumas ir inovacijos

„Interaktyvi Klaipėda“ festivalio programa apima įvairius renginius, tokius kaip interaktyvios meno instaliacijos, virtualios realybės (VR) patirtys, kūrybinės dirbtuvės ir diskusijos apie skaitmenines technologijas. Festivalio dalyviai turės galimybę išbandyti naujausias technologijas ir sužinoti, kaip jos gali būti taikomos mene.

Pagrindiniai renginiai: kas laukia lankytojų

Festivalio metu bus pristatyti keli pagrindiniai renginiai. Vienas iš jų – interaktyvi meno instaliacija „Skaitmeninis miestas“, kurioje lankytojai galės tyrinėti virtualų miestą ir sąveikauti su jo elementais. Kita ypatinga patirtis – VR kelionė po Klaipėdos istoriją, leidžianti lankytojams pamatyti, kaip miestas atrodė prieš šimtmečius.

Kūrybinės dirbtuvės: mokytis ir kurti kartu

Festivalio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyviai galės išmokti kurti savo interaktyvius meno projektus. Dirbtuvėse bus mokoma, kaip naudoti įvairias technologijas, tokias kaip 3D modeliavimas, animacija ir programavimas, kad būtų galima sukurti unikalius kūrinius. Šios dirbtuvės skirtos tiek pradedantiesiems, tiek ir pažengusiems kūrėjams.

Diskusijos ir pranešimai: gilinti žinias

Festivalio metu vyks ir diskusijos bei pranešimai, kuriuose bus aptariamos naujausios technologijų ir meno tendencijos. Ekspertai iš Lietuvos ir užsienio dalinsis savo įžvalgomis apie tai, kaip skaitmeninės technologijos gali transformuoti meno pasaulį ir kaip menininkai gali pasinaudoti šiomis naujovėmis savo kūryboje.

Parama ir partnerystės: festivalio sėkmės garantas

„Interaktyvi Klaipėda“ festivalis vyksta su daugelio organizacijų ir įmonių parama. Tarp jų – Klaipėdos miesto savivaldybė, kultūros ministerija ir įvairios technologijų kompanijos. Šių partnerių dėka festivalis gali pasiūlyti aukštos kokybės renginius ir pritraukti svarbius meno bei technologijų srities profesionalus.
Naujasis festivalis „Interaktyvi Klaipėda“ žada tapti svarbiu įvykiu Lietuvos kultūros kalendoriuje. Jis suteiks galimybę dalyviams ne tik susipažinti su naujausiomis technologijomis, bet ir pamatyti, kaip jos gali būti taikomos meno srityje, skatindamas kūrybingumą ir inovacijas.

europeade.lt

Learn More →

Parašykite komentarą